Известување за онлајн испитот по англиски јазик 1

Известување за онлајн испитот по англиски јазик 1

Испитот по англиски јазик 1 (сите насоки) ќе се спроведе онлајн, на 16.11.2020 год. во 15:00 часот.

Студентите коишто ќе го полагаат испитот задолжително мора да имаат два уреди приклучени на интернет: компјутер и мобилен телефон со камера.

На мобилниот телефон мора да биде инсталирана платформата Zoom, преку која ќе се вклучат со видео и аудио врска. Студентите треба да бидат технички подготвени за испитот, а столчињата треба да им бидат наместени така што зад нив ќе има ѕид, или друга вертикална површина.

Студентите треба да се приклучат на платформата Zoom  10 минути пред да почне испитот.

 

Линк за испитот по англиски јазик 1:

Time: Nov 16, 2020 03:00 PM

https://us02web.zoom.us/j/85978672720?pwd=ZXdsaWZlc0pGM04yV0JpMUM3S1czUT09

 

Meeting ID: 859 7867 2720

Passcode: 542199

 

Испитот ќе може да го полагаат само студентите коишто ги исполнуваат условите за полагање на англиски јазик 1 во ноемвриската сесија.

Во истиот термин студентите ќе може да ја пишуваат и изборната писмена активност превод на стручен текст.

 

вон. проф. д-р Весна Трајковска