Редовен професор д-р Марјан Арсовски

image_url

Редовен професор д-р Марјан Арсовски

Доктор на науки “ Универзитет“Св. Кирил и Методи”, Правениот факултет Јустинијан I во Скопје
Магистер на Европска интеграција и развој “Vrije” Универзитет во Брисел 
Магистер на меѓународно и компаративно право- “Institute for European Studies”-   Брисел 
Магистер на правни науки , насока меѓународно право – Универзитет “Св. Кирил Методи ” Правен факултет – Скопје
Дипломиран правник на Правниот факултет “Јустинијан први” во Скопје. 
 
 
Има работено за Европската комисија во Брисел – во комесеријатот Информатичко општество. 
После постдипломските магистарски студии во Брисeл работи во Владата на Република Македонија во Секретаријатот за Европски прашања и Секретаријатот за законодавство. 
Од 2008 година работи како асистент за Вовед во право и уставно право на Факултетот за безбедност – Скопје, каде од 2009 година продолжува да работи како Доцент на истиот.  
Наставник е за  Вовед  во  право и уставно  право, Надворешна и безбедносна  политика  на  Европската унија и Евроатланска  безбедносна  интеграција и на Факултет  за  безбедност – Скопје.  Во 2014  е  избран за Вонреден  Професор. 
Вовед во право и уставно право
Евроатланска безбедносна интеграција
Евроатлантски безбедносни интеграции
Европско право
Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ
Дипломатија и меѓународно преговарање
НАТО и Европска безбедност
Институции на ЕУ
Право на Европска унија
Вторник од 11 дo 13 часот
Четврток од 11 до 13 часот
тел- 079333819
НасловПредметДата
Испит по педметот Заедничка надворешна политика на ЕУЗаедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ23.04.2021
Испит по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност кај проф. Марјан Арсовски, Feb 5, 2021 01:00 PMДипломатија и меѓународна безбедност04.02.2021
Испит по предметот Институции и соседна политика на ЕУ кај проф. Марјан Арсовски04.02.2021
Испит по предметот Основи на право и уставно право кај проф. Марјан АрсовскиВовед во право и уставно право04.02.2021
Испит по предметот Дипломатија и меѓународни безбедносни организации28.01.2021
Испит Заедничка надворешна политика на ЕУ 4-та година насока Криминалист и 2-ра и 4-та година БЕИЗаедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ28.01.2021
Резултати од колоквиум по предметот Вовед во право и уставно право насока БезбедностВовед во право и уставно право21.01.2021
Се известуваат студентите дека испит по предметот Евроатлантска безбедносна интеграција ќе се одржиЕвроатланска безбедносна интеграција26.11.2020
Материјали и предавања Евроатланска безбедносна интеграцијаЕвроатланска безбедносна интеграција29.10.2020
Предавање по предметот Евроатланска безбедносна интеграција ќе се одржи на 13.10.2020 година во 11,30 часотЕвроатланска безбедносна интеграција08.10.2020
Предавање по предметот Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ ќе се одржи на 13.10.2020 година во 10,30 часотЗаедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ08.10.2020
Известување за онлајн испит по предметот Надворешна и безбедносна политика на ЕУ17.09.2020
Се известуваат студентите дека испит по предметот Институции на ЕУ кај Марјан Арсовски ќе се одржиИнституции на ЕУ - историја и развој25.08.2020
Се известуваат студентите дека испит по предметот Соседна политика на ЕУ кај Марјан Арсовски ќе се одржи на 26.08.2020 година во 14,30 часот25.08.2020
Се известуваат студентите дека испит по предметот Меѓународни организации и интеграции кај Марјан Арсовски ќе се одржи25.08.2020
Се известуваат студентите дека испит по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност кај Марјан Арсовски ќе се одржи25.08.2020
Се известуваат студентите дека испит по предметот Основи на право и уставно право кај Марјан Арсовски ќе се одржиОснови на правото и уставно право25.08.2020
Се известуваат студентите насока Безбедност дека онлајн испит по предметот Соседна политика на ЕУ27.06.2020
Се известуваат студентите насока Безбедност дека онлајн испит по предметот Основи на право и уставно правоОснови на правото и уставно право27.06.2020
Се известуваат студентите насока Криминалист дека онлајн испит по предметот Дипломатија и меѓународна безбедностДипломатија и меѓународна безбедност27.06.2020
Се известуваат студентите насока Криминалист дека онлајн испит по предметот Меѓународни организации и интеграции27.06.2020
Се известуваат студентите насока Криминалист дека онлајн испит по предметот Институции на ЕУИнституции на ЕУ - историја и развој27.06.2020
Се известуваат студентите од четврта година насока Криминалист дека онлајн испит по предметотЕвроатланска безбедносна интеграција21.06.2020
Се известуваат студентите од прва година насока БЕИ дека онлајн испит по предметот21.06.2020
Се известуваат студентите дека од прва и втора година насока БЕИ и четврта година насока Криминалист онлајн испит по предметот Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУЗаедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ21.06.2020
Се известуваат студентите дека онлајн испит по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност кај проф. Марјан Арсовски ќе се одржи на ден 22.06.2020 година во 10 часотДипломатија и меѓународна безбедност21.06.2020
Се известуваат студентите дека предавање по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност ќе се одржи на  28.05.20 во 9 часот 21.05.2020
Се известуваат студентите дека предавање по предметот Соседна политика на ЕУ ќе се одржи на  27.05.20 во 9 часот 21.05.2020
Се известуваат студентите дека предавање по предметот Историја и институции на ЕУ ќе се одржи на  26.05.20 во 9 часот 21.05.2020
Се известуваат студентите дека предавање по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност ќе се одржи на  21.05.20 во 9 часот Дипломатија и меѓународна безбедност20.05.2020
Се известуваат студентите дека Online предавање по предметот Соседна политика на ЕУ ќе се одржи на 13.05.2020 година во 09,00 часот12.05.2020
Се известуваат студентите дека Online предавање по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност ќе се одржи на 14.05.2020 година во 09,00 часотДипломатија и меѓународна безбедност12.05.2020
Се известуваат студентите дека Online предавање по предметот Дипломатија и меѓународно преговарање ќе се одржи на 08.05.2020 година во 09,00 часот04.05.2020
Се известуваат студентите дека Online предавање по предметот Соседна политика на ЕУ ќе се одржи на 07.05.2020 година во 09,00 часот04.05.2020
Се известуваат студентите дека Online предавање по предметот Историја на институции на ЕУ ќе се одржиИнституции на ЕУ - историја и развој04.05.2020
Се известуваат студентите дека online настава по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност ќе се одржи на 30.04.2020 година во 9,00 часот.Дипломатија и меѓународна безбедност28.04.2020
Се известуваат студентите дека online настава по предметот  Соседна политика на Европската Унија ќе се одржи на 29.04.2020 година во 9,00 часот.27.04.2020
Се известуваат студентите дека online настава по предметот  Историја на институции на Еу ќе се одржи на 28.04.2020 година во 9,00 часот.Институции на ЕУ - историја и развој27.04.2020
Се известуваат студентите дека Online предавање по предметот Дипломатија и меѓународна безбедност ќе се одржиДипломатија и меѓународна безбедност22.04.2020
Почитувани колеги, со оглед на состојбата во државата, а во врска со мерките кои се однесуваат на превенцијата и справувањето со Ковид-19, ве поканувам на онлајн настава по предметите20.04.2020
Материјали по предметите: Дипломатија и Соседна политика на ЕУ21.03.2020
Резултати Вовед во права и уставно право насока БезбедностВовед во право и уставно право18.02.2020
Резултати по предметот Вовед во право и уставно право насока БезбедностВовед во право и уставно право27.01.2020
Резултати по предметот Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУЗаедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ27.01.2020
Резултати по предметот Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУЗаедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ23.12.2019
Резултати по предметот Вовед во право и уставно правоВовед во право и уставно право23.12.2019
Резултати по предметот Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ БЕИ 2019Заедничка надворешна и безбедносна политика на ЕУ27.11.2019
Резултати Вовед во право и уставно правоВовед во право и уставно право27.11.2019
РЕФЕРАТ ЗА ИЗБОР НА НАСТАВНИК -Проф. д-р Марјан Арсовски19.07.2019
ОДЛУКА ЗА ИЗБОР НА НАСТАВНИК -Проф. д-р Марјан Арсовски19.07.2019
ОДЛУКА ЗА ИЗБОР НА НАСТАВНИК ОД УКЛО -Проф. д-р Марјан Арсовски19.07.2019