Вонреден професор д-р Раде Рајковчевски

image_url

Вонреден професор д-р Раде Рајковчевски

Д-р Раде Рајковчевски е роден на 3.5.1979 година во Скопје. Средното образование го завршува во ДУСО „Орце Николов“ во Скопје. Во академската 1998/99 година се запишува на Воената академија „Генерал Михаило Апостолски“ во Скопје, дипломира со просек 8,22 и во 2002 година се стекнува со звање Oфицер на Копнената војска. Во академската 2006/07 година се запишува на последипломските студии на Полициска академија (сегашен Факулет за безбедност-Скопје). Последипломските студии ги завршува со просек 9,13, а во мај 2010 година магистрира на тема „Елементи на безбедносната политика во функција на превенција на конфликти во Република Македонија“ и се стекнува со академскиот степен Магистер по криминалистика и криминологија. Во септември 2013 година докторира на тема „Развој и перспективи на меѓународната полициска соработка во Европа“ на Факултетот за безбедност-Скопје и со тоа се стекнува со научен степен Доктор на науки од областа на безбедноста.

Во поглед на работното искуство, д-р Раде Рајковчевски во периодот од 2002-2003 година работи како офицер во Армијата на Република Македонија, а во периодот 2004-2005 година работи во доменот на цивилната заштита во Република Франција. Од февруари 2006 година работи на Факултетот за безбедност-Скопје како помлад асистент и како асистент на предмети од Катедрата за полициски науки, а на крајот на 2013 година е избран за доцент во научни области од Катедрата за полициски науки и од Катедрата за безбедносни науки и приватна безбедност.

Д-р Рајковчевски има искуства како истражувач и експерт во повеќе проекти и иницијативи поврзани со полициските науки и со кризниот менаџмент, во програмите на ЕУ (ФП7 Безбедност, Европски механизам за цивилна заштита, КОСТ, Ерасмус+ КА2), на Светска Банка, на Советот на Европа, МАРРИ Регионалниот центар, ГИЗ, Обединитете нации (UN Woman, UNDRR), на Црвениот крст и други.

Автор е на два учебници и на над четириесет трудови од областа на безбедноста објавени во Република Македонија и во странство.

Д-р Рајковчевски зборува, чита и пишува француски, англиски, српски и хрватски јазик. Исто така, одлично ги познава апликациите на Microsoft Office и останатите апликации на Microsoft Windows и активно ги употребува статистичките софтвери Statistica и SPSS.

 

Rade-Rajkovchevski-Europass-CV
Вовед во полициски науки
Вооружување и опрема –задолжителна академска способност
Вооружување и опрема
Кризен менаџмент
Меѓународна полициска соработка

Понеделник и Среда:  14:00 – 15:30

email – rade.rajkovcevski@uklo.edu.mk

Телефон: +389 2 2546-211  лок.101

Факс: +389 2 2546-211

Е-пошта: rade.rajkovcevski@uklo.edu.mk

НасловПредметДата
Конечни резултати од септемвриска испитна сесијаВовед во полициски науки09.10.2021
Конечни резултати по предметот „Вооружување и опрема“ (4та година)Вооружување и опрема08.10.2021
Конечни резултати од септемвриска сесијаВооружување и опрема06.10.2021
Конечни резултати од јунска сесија – ВПНВовед во полициски науки09.07.2021
Конечни резултати од јунска испитна сесијаВооружување и опрема09.07.2021
Конечни резултати од јунска испитна сесија – Вооружување и опрема (4та година)Вооружување и опрема09.07.2021
Конечни резултати од јунска испитна сесијаКризен и конфликтен менаџмент на ЕУ09.07.2021
Конечни резултати од јунска испитна сесијаМеѓународна полициска соработка09.07.2021
Конечни резултати од јунска испитна сесијаПрограми и фондови на ЕУ и НАТО09.07.2021
Прелиминарни резултати од испит во јунска сесија – ВПНВовед во полициски науки02.07.2021
Прелиминарни резултати од предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема29.06.2021
Инструкции за полагање на испитот по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки29.06.2021
Инструкции за полагање испит по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема21.06.2021
Конечни резултати по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки27.05.2021
Конечни резултати од испит по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема27.05.2021
Конечни резултати од исптит по предметот „Кризен менаџмент“Кризен менаџмент27.05.2021
Прелиминарни резултати по предметот „ВПН“ од априлска испитна сесијаВовед во полициски науки11.05.2021
Инструкции за полагање испит по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема27.04.2021
Инструкции за полагање на испит по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки18.04.2021
Конечни резултати по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема05.03.2021
Конечни резултати по предметот „Вооружување и опрема“ (4та година)Вооружување и опрема05.03.2021
Конечни резултати по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки05.03.2021
Прелиминарни резултати по „Вовед во полициски науки“ (февруарска сесија)Вовед во полициски науки22.02.2021
Прелиминарни резултати по предметот „Вооружување и опрема“ (прва и четврта година)Вооружување и опрема16.02.2021
Линк за полагање на предметот „Меѓународна полициска соработка“Меѓународна полициска соработка12.02.2021
Линк за полагање испит по предметот „Кризен менаџмент“Кризен менаџмент12.02.2021
Инструкции за полагање испит по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки11.02.2021
Инструкции за полагање на предметот „Справување со конфликти“Справување со конфликти28.01.2021
Инструкции за полагање на испит по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема28.01.2021
Резултати од втор колоквиум по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема24.01.2021
Прелиминарни резултати од втор колоквиум по предметот „Кризен менаџмент“Кризен менаџмент24.01.2021
Резултати од втор колоквиумВовед во полициски науки21.01.2021
Резултати од прв колоквиум по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки02.01.2021
Линк за полагање на предметот „Вовед во полициски науки“ (ноемвриска сесија)Вовед во полициски науки10.12.2020
Линк за полагање на испитот од ноемвриска сесијаСправување со конфликти07.12.2020
Резултати од прв колоквиум по предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема04.12.2020
Инструкции за полагање на предметот „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема18.11.2020
Инструкции за полагање испит по предметот „Меѓ. полициска соработка“Меѓународна полициска соработка15.11.2020
Резултати од септемвриска сесијаСправување со конфликти12.10.2020
Инструкции за полагање втор колоквиум и испит по предметот „Справување со конфликти“Справување со конфликти28.09.2020
Резултати по предметот Полициски наукиВовед во полициски науки18.09.2020
Резултати од испитот по предметот „Вовед во полициски науки“ од септемвриска сесијаВовед во полициски науки16.09.2020
Резултати од полагање на втор колоквиум и испит по предметот „Меѓ. полициска соработка“ – септемвриска сесијаМеѓународна полициска соработка15.09.2020
Резултати од испит од септемвриска сесија по предметот „Вооружување и опрема“ (1ва година)Вооружување и опрема05.09.2020
Резултати од испит од септемвриска сесија по предметот „Вооружување и опрема“ (4та година)Вооружување и опрема05.09.2020
Инструкции за спроведување на вториот колоквиум и испитот по предметот „Меѓ. полициска соработка“Меѓународна полициска соработка31.08.2020
Се известуваат студентите дека испитот по предметот Кризен меназмент ќе се одржи на ден 27.08.2020 во 09,00 (online) за кое ќе добиете mail на вашите адреси од IKNOW системот.Кризен менаџмент25.08.2020
Соопштение за термин и инструкции за полагање на е-испитот по предметот „Кризен менаџмент“Кризен менаџмент06.08.2020
Конечни резултати по предметот „Справување со конфликти“Справување со конфликти04.08.2020
Конечни резултати по предметот „Меѓународна полициска соработка“Меѓународна полициска соработка04.08.2020
Конечни резултати по предметот „Вооружување и опрема“ (Четврта година)Вооружување и опрема04.08.2020
Конечни резултати по предметот „Вооружување и опрема“ (прва година)Вооружување и опрема04.08.2020
Конечни резултати од јунска сесија од испитот по предметот „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки03.08.2020
Прелиминарни резултати по предметот „Справување со конфликти“Справување со конфликти29.07.2020
Прелиминарни резултати по предметот „Меѓународна полициска соработка“Меѓународна полициска соработка26.07.2020
Прелиминарни резултати по предметот „Вооружување и опрема“ (прва година)Вооружување и опрема26.07.2020
Известување за термин за испит по предметот „Кризен менаџмент“Кризен менаџмент22.07.2020
Инструкции и поделба по групи за полагање на предметот „Справување со конфликти“Справување со конфликти20.07.2020
Инструкции за спроведување на колоквиумот и испитот по МПСМеѓународна полициска соработка12.07.2020
Соопштение за е-испитВооружување и опрема10.07.2020
Прелиминарни резултати од јунска сесијаВовед во полициски науки06.07.2020
Соопшение и групи за е-испитВовед во полициски науки21.06.2020
Предавање и подготовка за колоквиум и испит по МПСМеѓународна полициска соработка31.05.2020
Предавање МПС – Тема: Полициската соработка во ЕУ (Втор дел)Меѓународна полициска соработка20.04.2020
Предавање МПС – Тема: Полициската соработка во ЕУ (Прв дел)Меѓународна полициска соработка13.04.2020
Предавање МПС (10.04.2020г. во 11ч.)Меѓународна полициска соработка08.04.2020
Покана за предавање МПСМеѓународна полициска соработка06.04.2020
Презентации за настава и дополнителни материјалиСправување со конфликти06.04.2020
Презентација за кризниот менаџмент во ЕУКризен и конфликтен менаџмент на ЕУ22.03.2020
Почитувани колеги, Ве поканувам на онлајн настава утре – 18.03.2020 година по предметот „Меѓународна полициска соработка“, со почеток во 10,30 часотМеѓународна полициска соработка17.03.2020
Конечни резултати по предметот Вооружување и опрема насока Криминалист и БезбедностВооружување и опрема02.03.2020
Конечни резултати по предметот Вооружување и опрема насока криминалистВооружување и опрема02.03.2020
Конечни резултати по предметот Кризен менаџмент насока БезбедностКризен менаџмент02.03.2020
Конечни резултати по предметот „Кризен менаџмент“Кризен менаџмент29.02.2020
Конечни резултати по предметот Вовед во полициски науки насока ККПВовед во полициски науки26.02.2020
Конечни резултати по предметот Вовед во полициски науки насока БЕИВовед во полициски науки26.02.2020
Конечни резултати по предметот Вовед во полициски науки насока БезбедностВовед во полициски науки26.02.2020
Конечни резултати по предметот Вовед во полициски науки насока КриминалистВовед во полициски науки26.02.2020
Прелиминарни резултати по Кризен менаџмент насока БезбедностКризен менаџмент24.02.2020
Прелиминарни резултати од „Вооружување и опрема“Вооружување и опрема12.02.2020
Прелиминарни резултати – Вовед во полициски науки насока ККПВовед во полициски науки10.02.2020
Прелиминарни резултати – Вовед во полициски науки насока БезбедностВовед во полициски науки10.02.2020
Прелиминарни резултати – Вовед во полициски науки насока КриминалистВовед во полициски науки10.02.2020
Прелиминарни резултати – Вовед во полициски науки насока БЕИВовед во полициски науки10.02.2020
Бодовна состојба пред испит – Вовед во полициски науки насока БезбедностВовед во полициски науки28.01.2020
Бодовна состојба пред испит – Вовед во полициски науки насока ККПВовед во полициски науки28.01.2020
Бодовна состојба пред испит – Вовед во полициски науки насока криминалистВовед во полициски науки28.01.2020
Бодовна состојба пред испит – Вооружување и опремаВооружување и опрема28.01.2020
Вооружување и опрема – Прелиминарни резултати од втор колоквиумВооружување и опрема24.01.2020
Вовед во полициски науки – Прелиминарни резултати од поправен втор колоквиум насока БезбедностВовед во полициски науки24.01.2020
Вовед во полициски науки – Прелиминарни резултати од поправен втор колоквиум насока ККПВовед во полициски науки24.01.2020
Вовед во полициски науки – Прелиминарни резултати од поправен втор колоквиум насока криминалистВовед во полициски науки24.01.2020
Прелиминарни резултати од поправен прв колоквиум Вовед во полициски науки БезбедностВовед во полициски науки31.12.2019
Прелиминарни резултати од поправен прв колоквиум Вовед во полициски науки ККПВовед во полициски науки31.12.2019
Прелиминарни резултати од поправен прв колоквиум Вовед во полициски науки КриминалистВовед во полициски науки31.12.2019
Прелиминарни резултати од поправен прв колоквиум Вовед во полициски науки БЕИВовед во полициски науки31.12.2019
Прелиминарни резултати од поправен прв колоквиум – Кризен менаџмент, СП БезбедностКризен менаџмент23.12.2019
Прелиминарни резултати од поправен прв колоквиум по предметот Вооружување и опрема редовни и вонредниВооружување и опрема23.12.2019
Прелеминарни резултати од испит по предметот Вооружување и опрема повторување предметна програмаВооружување и опрема17.12.2019
Прелеминарни резултати од испит по предметот Вооружување и опремаВооружување и опрема17.12.2019
Прелеминарни резултати од испит по предметот Меѓународна полициска соработкаМеѓународна полициска соработка17.12.2019
На 18.12.2019 година (среда) во рамките на редовната настава по предметот „Вовед во полициски науки“ предавање ќе одржи г-н Јоаким Венз – полициски советник за обукаВовед во полициски науки16.12.2019
Резултати од прв колоквиум по предметот Кризен менаџментКризен менаџмент11.12.2019
Прелиминарни резултати по „Вовед во полициски науки“- редовни студентиВовед во полициски науки10.12.2019
Прелиминарни резултати по „Вовед во полициски науки“- редовни студентиВовед во полициски науки10.12.2019
Прелиминарни резултати по „Вовед во полициски науки“- вонредни студентиВовед во полициски науки10.12.2019
Прелиминарни резултати по „Вовед во полициски науки“- редовни студентиВовед во полициски науки10.12.2019
Прелиминарни резултати по „Вовед во полициски науки“Вовед во полициски науки10.12.2019
Почитувани студенти, дел од часовите по предметот „Вооружување и опрема“ ќе се реализираат во просториите на Единицата за брзо распоредување при МВР во касарната „Ѓорче Петров“Вооружување и опрема08.12.2019
Резултати по предметот Вооружување и опремаВооружување и опрема08.12.2019
наставата по предметот ВОВЕД ВО ПОЛИЦИСКИ НАУКИ наместо на 11.12.2019 годинаВовед во полициски науки03.12.2019
Наставата по предметот ВОВЕД ВО ПОЛИЦИСКИ НАУКИ наместо на 27.11. и 04.12.2019 годинаВовед во полициски науки25.11.2019
ОДЛУКА ЗА ИЗБОР ВО НАСТАВНИК – вон. проф. д-р Раде Рајковчевски15.07.2019
РЕФЕРАТ ЗА ИЗБОР НА НАСТАВНИК – вон. проф. д-р Раде Рајковчевски15.07.2019
Blog Attachment