Во Загреб одржана конференција за сузбивање на еколошки криминал

image_url

Во Загреб одржана конференција за сузбивање на еколошки криминал

Во Загреб одржана конференција за сузбивање на еколошки криминал

 Завршната конференција во рамките на проектот  ‘SPIDER WEB: Strategic Project to Increase the Detection and Disruption of Environmental Crime in the Western Balkans’,се одржа во периодот од 11.11.2019 год. до 13.11.2019 год. во Загреб, Хрватска. На конференцијата земаа учество претставници од Шведска, Португалија, Германија, Македонија, Србија, Хрватска, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Косово и др.

Во рамки на конференцијата имаше панел за актуелната состојба за сузбивање на еколошкиот криминал, во кој активно учество имаше и проф д-р Марина Малиш Саздовска како претставник на Р.С.Македонија. Беа организирани и тематски дискусии, а работата на конференцијата беше поделена во следниве области: Заштита на природата и Управување со отпад. Свои обраќања имаа експерти од областа на животна средина, инспекциски надзор, судии, царина и др.

https://www.impel.eu/call-to-raise-more-public-awareness-on-impact-of-environmental-crime-during-spider-web-conference-12-and-13-november-2019-croatia/

https://www.impel.eu/spider-web-conference-in-croatia-concludes-with-recommendations/

Blog Attachment