Одржана презентација на нов, современ систем за детекција на лаги на 13 ноември 2019 година на Факултетот за безбедност-Скопје

image_url

Одржана презентација на нов, современ систем за детекција на лаги на 13 ноември 2019 година на Факултетот за безбедност-Скопје

На 13 ноември 2019 година, наставниците и студентите од Факултетот за безбедност, како и дел од вработените во Центарот за обука во МВР имаа можност да присуствуваат на презентација на нов, современ систем за детекција на лаги, кој преку користење на технологијата работи на принцип на следење на зеницата на окото. Новиот систем е многу поефикасен и посигурен отколку познатиот Полиграф кој пополека заминува во историјата. Повеќе за новиот систем можете да прочитате во документите кои може да ги најдете тука. Деканот на Факултетот за безбедност проф. д-р Никола Дујовски пред почетокот на презентацијата оствари средба со г-н Роберт Ангелов и другите претставници на компанијата и се отворија прашања поврзани со меѓусебната соработка

Повеќе за новиот систем можете да прочитате на слидниве наслови

EyeDetect-Flyer-Law-Enforcement

EyeDetect-Flyer-English-long-version

PSST-EyeDetect-Whitepaper

Eye Detect prezentacija

Blog Attachment