Деканот на Факултетот за безбедност проф. д-р Никола Дујовски учествуваше на Конференцијата со наслов „Идни предизвици за управување со миграциите“

image_url

Деканот на Факултетот за безбедност проф. д-р Никола Дујовски учествуваше на Конференцијата со наслов „Идни предизвици за управување со миграциите“

Деканот на Факултетот за безбедност проф. д-р Никола Дујовски на 27 ноември 2019 година учествуваше на Конференцијата со наслов „Идни предизвици за управување со миграциите“ во организација на Македонското здружение на млади правници и УНХЦР. Деканот Дујовски одржа презентација на тема: Управувањето со миграциите како дел од Поглавјето 24 на ЕУ.
На конференцијата говореа и Министерот за внатрешни работи г-н Оливер Спасовски, г-н Хари Локвенец Претседател на комисијата за одбрана и безбедност при Собранието на РСМ, г-н Зоран Дранговски Претседател на Македонското здружение на млади правници, г-а Моника Сандри Претставник на УНХЦР во РСМ, г-а Бојана Божиновска Силјановска од МЗМП и г-н Дејан Кладарин од УНХЦР.
Blog Attachment